Uutisia fibrokampanjasta UK:ssa - muutoksia luvassa

17.06.2019

UUTISIA FIBROKAMPANJASTA UK:SSA - MUUTOKSIA LUVASSA

(15.1.2019)

UK:ssa 115000 ihmistä allekirjoitti vetoomuksen sen puolesta, että fibromyalgiaa sairastavat saisivat diagnoosin nopeammin ja diagnosoinnissa olisi yhtenäinen ja johdonmukainen linjaus. He ilmaisivat haluavansa tukea ja huolensa siitä, että hoitohenkilökunta, työnantajat ja etuuskäsittelijät eivät aina usko fibromyalgiapotilaiden olevan sairaita.

Westminster Hallissa käydyn keskustelun aikana tunnustettiin fibromyalgian olevan työkyvyttömyyden peruste; työ- ja eläkeministeri Sarah Newton sanoi etuusjärjestelmän tunnustavan sen. Hän lisäsi, että kuitenkin enemmän täytyy tehdä työtä fibromyalgiaa sairastavien vetoomuksessa esitettyjen asioiden hyväksi. Työ- ja eläkeministeri kutsui vetoomuksen kokouksessa esitelleen Chesterfieldin MEPin Tony Perkinsin, vetoomuskampanjan aloittaneen Adrienne Lakinin sekä joitakin muita kampanja-aktivisteja jatkokeskusteluihin hänen ja muiden ministerien kanssa.

Teksti: Sari Heiskanen

Lähde: https://www.bbc.com/news/uk-england-derbyshire-46880547?fbclid=IwAR1KPOAoJoyLnL9XhWESFeYYnuUzcOLr65buZSG2NxuCVVPMiiRTzC3XdIk