17.01.2022

Kotisivujen uusi ilme

Kotisivuja on muokattu ja sivuston sisältöä on samalla tarkistettu. Tervetuloa tutustumaan!


07.01.2022

Ensi viikolla toimintamme jatkuu siitä, mihin jäimme viime vuoden puolella. Olkoon alkanut vuosi meille kaikille kipu-uupumuspotilaille mahdollisimman kivuton ja saakoon jokainen potilas hyvää hoitoa!


22.09.2021 

Fibromyalgiayhdistyksen verkkokauppa on avattu!

Kauan odotettu verkkokauppamme on vihdoin avattu ja kaivattuja tuotteita pääsee tilaamaan. Tuotteita voi tilata verkkokaupasta.


31.05.2021 

Fibromyalgiayhdistyksen palaveri Suomen sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen kanssa

Fibromyalgiayhdistys ry:n edustajat pitivät etäkokouksen Teamsin kautta sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen kanssa 31.05.2021. Mukana oli hänen erityisavustajansa Jiri Sironen.

Tarkoitus on muodostaa työryhmä

1) asettamaan linjaus fibromyalgikkojen valtakunnallisesti yhtenäiselle hoidolle,

2) fibromyalgian perusteella sairausloma/ kuntoutustuki/ työkyvyttömyyseläke, sekä

3) koulutuksen lisääminen hoitohenkilökunnalle fibromyalgiasta sairautena.

Saimme lisää yhteistyötahojen yhteystietoja ministeri Pekoselta. Tulemme ottamaan yhteyttä kesän aikana näihin tahoihin.

Ministerit Kiuru ja Pekonen tulevat olemaan jatkossakin mukana, koska tavoitteemme koskevat peruspalveluja ja sosiaali- ja terveysasioita. Sovimme jatkavamme keskustelua syksyllä 2021.

Yhdistyksen jäsenet saavat enemmän tietoa kokouksen sisällöstä kesäkuun 2021 jäsenkirjeessä.

Mikäli et vielä ole jäsen, liity kasvavaan joukkoomme klikkaamalla kuvaa alla! Olet näin mukana vaikuttamassa jo jäsenyydelläsi - ison joukon ääni kuuluu kauas.

Yhdistyksen jäsenenä sinulla on mahdollisuus tulla myös aktiiviseksi toimijaksi niin halutessasi. Syksyllä 2021 on yhdistyksen sääntömääräinen kokous, jolloin valitaan uusia hallituksen jäseniä.

Liity jäseneksi täällä!


21.04.2021

Viesti Duocemille:

Olemme lähettäneet Duodecimille esityksen fibromyalgian käypä hoito -suosituksen laatimisesta. Kesäkuussa lupasivat palata asiaan.


31.03.2021

Tule testaajaksi!

Reumaliitolta terveisiä: "Onko sinulla diagnosoitu fibromyalgia viimeisten viiden vuoden aikana? Tulisitko testaajaksi fibromyalgiaa sairastaville suunnattuun terveyttä ja arjen hyvinvointia tukevaan omatoimisesti toteutettavaan ohjelmaan? Osallistujat valitaan alkukyselyn jälkeen. Jakson alussa ja lopussa sitoudut vastaamaan alku- ja loppukyselyihin. Ohjelman voit suorittaa omaan tahtiisi kuuden kuukauden aikana. Testivaiheen käyttäjänä sinulla on mahdollisuus videotapaamisiin fysioterapeutin ja psykologin kanssa sekä virtuaalisiin vertaisryhmätapaamisiin.

Lue lisää!


24.3.2021

Fibromyalgia ja COVID-19:

Artikkelit välilehdellä asiaa Fibromyalgiasta ja COVID- viruksesta


20.3.2021

Sääntömääräinen kevätkokous 2021 siirtyy:

Yhdistyksen hallitus päätti sääntömääräisen kevätkokouksen 2021 siirtämisestä syyskokouksen 2021 yhteyteen. Syynä on nykyinen koronatilanne. Kokouspäivämäärän muine tietoineen ilmoitamme lähempänä kyseistä ajankohtaa.

- Fibromyalgiayhdistyksen hallitus


25.1.2021

Moniammatillisen työryhmän kokoaminen fibromyalgiapotilaiden yhtenäisen hoidon ja etuuksien takaamiseksi -adressi on luovutettu:

Luovutimme fibromyalgiapotilaiden asemaa ja taloudellista tukea varten perustetun adressin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle 19.1.2021. Tapasimme hänet etäkokouksen kautta, sillä covid-19- tilanne on edelleen päällä. Ministeri Kiuru suhtautui asiaamme erittäin myönteisesti ja hän oli kanssamme yhtä mieltä siitä, että fibromyalgiapotilaiden asema vaatii parannuksia. Olemme väliinputoajia monella tavalla ja se tila tulee korjata.

Jatkamme yhteydenpitoa ministeri Kiurun kanssa hänen ehdotuksestaan kevään aikana. Puhetta oli työryhmän perustamisesta jossain muodossa, mutta missä, se jäi vielä auki. Joka tapauksessa olemme hyvin positiivisella mielellä; olemme saaneet yhteyden auki ja odotamme kovasti tulevaa yhteistyötä ministeri Kiurun ja muiden mahdollisten yhteistyötahojen kanssa. Seuraavaksi otamme ministeri Kiurun suosituksesta yhteyttä sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekoseen.

Kiitos kaikille adressin allekirjoittaneille!

T: Fibromyalgiayhdistys ry:n hallitus